Още по темата

Анита Мейзер остава в ареста, реши състав на Варненския окръжен съд. Щом чу решението на съда, тя припадна, предаде варненският сайт Петел.

Срещу 52-годишната варненка има две обвинения - за убийство по непредпазливост след причиняване умишлено на средна телесна повреда на съпруга й Николай Димов, и за подкуп на длъжностно лице - полицай, съобщиха от прокуратурата. 

Да бъдеш Анита Мейзер - фотогалерия

По време на заседанието в съда Анита Мейзер плака.

Тя беше доведена в съда в бледорозова фланелка, розов анцуг и джапанки. След аргументите на прокуратурата и защитата тя също получи право да говори, предаде Петел.

„Съдействам на 100% и ще продължа да съдействам. Аз съм майка и жена. Цял живот съм работила, за да се пенсионирам. Не съм виновна, имахме планове с Николай и щяхме да празнуваме рождения му ден. Обичам мъжа си, за какво да го убивам", заяви през сълзи в съдебната зала Мейзер, чието име по лична карта е Анита Желева.

"Невинна съм. Навлизам в т.нар. климакс и полудявам",

заяви още варненката, допълни Дарик

Тя каза пред съда, че разминаванията, които е имало в първоначалните й изказвания, са били единствено заради притесненията какво ще излезе в медиите.

Източник: Nova.bg

От прокуратурата най-накрая потвърдиха, че "Мисис България" 2014 е затегнала свинската опашка на врата на мъжа си, като е съзнавала, че поставя в опасност живота му, но не е допускала, че може да се стигне до трагичния случай. Именно версията за убийство по време на секс изплува още веднага. 

От настъпването на смъртта на Николай Димов до подаването на сигнала в полицията в 03:30 ч.

на 14 август са минали 2-3 часа, коментира пред журналисти адвокатът на обвиняемата Олег Атанасов. Той не можа да обясни какво е правила Мейзер в този интервал от време. Според прокуратурата тя е укривала доказателства.

Анита Желева, но по-известна като Мейзер,

е предложила заплащане още с подаването на сигнала за смъртта на съпруга й по телефона в Пето РПУ, стана ясно в съдебна зала още.

Диск със записите на предложенията за подкупи се съдържа вече в досъдебното производство.

Обвиняемата има опасност да се укрие не само заради българското и американското си гражданство, но и заради факта, че американският паспорт на Желева не е открит при претърсването на дома й в района на „Евксиноград“, където на 14 август в ранните часове е умъртвен съпругът й.

Анита първо предложила 10 000 евро на оперативния работник, последвало е предложение за 20 000 евро и накрая – за 30 000 евро.

Мярката може да бъде обжалвана. 

Какво не знаем за Анита Мейзер

Анита Мейзер за връзката си с Николай: Като куче и котка сме

Анита Мейзер, на която Николай е втори съпруг, твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред луксозната жилищната сграда близо до Евксиноград да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв. Вече е ясно обаче, че тя се е качила с Николай в апартамента. Това е лесно доказуемо, защото цялата кооперация е опасана с видеонаблюдение, камери има и в асансьора, както и на етажа на Анита. Освен това до нейния апартамент се стига само с асансьор, за който трябва човек да има чип или да бъде извикан от горе. Доказано е, че никой друг не е влизал в дома им.

В понеделник стана ясно обвинението, което ѝ е повдигнато – по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. За второто обвинение я грозят затвор до 10 години и глоба от 15 хил. лв.

Още за Анита Мейзер:

Помните ли Анита Мейзер - сега става "Мис Пепеляшка"

Мисис България се гордее, сравняват я с Памела Андерсън

Българката с най-големи гърди на корицата на "Плейбой"