Още по темата

11-годишното момиче, което беше убито в асансьор в жилищен блок в Бургас, е водело двойнствен живот, заяви прокурор Йовита Григорова за предаването „Здравей, България“ по NOVA.

“Детето има около 3000 приятели. Това е показателно за един двойнствен живот. Апелирам родителите да бъдат внимателни към комуникациите на децата си в социалните мрежи. Кръгът от познати на тези децата е неограничено. Не се знае какви са темите, по които те си говорят”, заяви Григорова.

Как да предпазим децата си в социалните мрежи

Тя сподели, че 15-годишното момче, което най-вероятно е убило момичето, е направило

„частични“ самопризнания.

„Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение чисто процесуално по делото. Разследването е показало, че става въпрос за умишлено убийство.

Лекарите са казали, че около 3 см е дълбочината на прорезната рана, което означава, че е имало сила, целенасоченост и годно оръжие, за да се извърши това престъпление”, коментира Григорова, която е говорител на Апелативна прокуратура в Бургас.

Четирима в ареста след жестоко убийство в София

Убиха жена в столичния квартал "Хиподрума"

Оказва се, че двете деца са общували в социалните мрежи в продължение на две седмици, след което са си определили среща. „Те се познават лично от скоро, но не може да се каже дали това е първата им среща. Разследваме убийството, а вещите на детето са чест от разследването.

Взети са кръвни проби от двете деца с цел да се установи дали са взимали наркотици”,

поясни прокурорът.

Поводът за убийството – спор къде да пушат наргиле. „Никой не може да каже защо са решили да се срещнат на абсолютно непознато място – в квартал „Меден рудник”, добави Григорова.

Очаква се по-късно днес Окръжния съд в Бургас да реши дали извършителят да остане за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен, 15-годишния младеж може да бъде осъден на от 15 до 20 години лишаване от свобода или на доживотен затвор.

Още по темата вижте във видеото горе.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.