Още по темата

Софийски градски съд даде ход на делото за срутената сграда на ул. „Алабин”, която погреба две млади жени преди 10 години.

По време на заседанието съдът не счете, че има процесуални пречки, заради които да не се даде ход на делото.

5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 г. За смъртта на двете момичета - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, които загинаха под развалините, са обвинени четирима души.

Това са собственикът на сградата Георги Кирчев - управител на фирма "Хрисома", собственик на сградата, инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на А3-Архитектура и изпълнение и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".

Потвърдиха: Ремонтът на рухналата сграда бил изцяло незаконен

Рухнала стена премаза коли в центъра на София

Повече от 6 години след инцидента – през ноември 2012 г., Софийски градски съд повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие.

През май месец миналата година частично бе прекратено наказателното производство по случая и делото бе върнато на СГП за продължаване на процесуалните действия.

В годините назад проверка в Търговския регистър показа и, че "Хрисома" ООД на близките до Иван Костов Георги и Мая Кирчеви е един от големите длъжници на КТБ. Дружеството е теглило 2 кредита от банката на обща стойност 1,67 млн. евро.