Още по темата

Делото за източване на 3 млрд. лв от „КТБ“ не успя да тръгне за трети път, заради неявяването на болен подсъдим.

Бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов не успя да дойде на заседанието в Специализирания съд, а адвокатът му поиска възможност да представи болничен лист.

Връчиха призовка на Цветан Василев, делото „КТБ“ тръгва през февруари

Съдът не даде ход на делото КТБ

Главният прокурор: Цветан Василев не е Магнитски

Магистратите назначиха експертиза, която да установи колко тежко е заболяването и му наложи глоба от 1000 лв., защото не е представил съответните документи.

На 30-ти януари беше съобщено, че властите в Сърбия са успели да връчат призовка и 11-те хиляди страници обвинителен акт на бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев - причина, която възпрепятваше съдиите.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Защитата на банкера обаче е на мнение, че банкерът е нередовно призован, но не изтъкна доводи.

Следващ опит съдът да започне делото ще има на 27 февруари. Досега два пъти Специализираният съд отлагаше делото, като една от причините беше, че Василев не беше получил обвинителния акт.

Първото заседание по делото „КТБ”, което бе разпоредително, беше насрочено за 13 декември миналата година, но не бе даден ход.

Обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли.

Тогава от от обвинението съобщиха, че са разпитани повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че случаят „КТБ” представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание последвайте страницата ни в Instagram.