Още по темата

Апелативния съд в Пловдив отмени решението на Окръжния съд за временното отстраняване от поста му на кмета на Перущица Ради Минчев, а решенито беше посрещнато с аплодисменти от присъстващите на заседанието.

Според Апелативния съд

прокуратурата не е предоставила достатъчно доказателства, че в качеството си на кмет Ради Минчев може да повлияе на следствените действия.

„Това беше една политическа инсинуация в предизборните времена срещу ДСБ”, каза партийният зам.-председател Атанас Атанасов, който присъства на делото на всичките му инстанции.

В съда днес беше внесена и подписка от жителите на Перущица, около 1500 души, в подкрепа на кмета. След края на заседанието Минчев каза, че пет години вече

шайка негодници пречат на работата му,

но въпреки това общината е постигнала много.

„Какво ли би било, ако ме бяха оставили да си гледам работата”, каза той. Според него въпреки проблемите с документацията за следствените действия, те са успали да представят навреме проектите си за инфраструктурата на града.

„Връщам се на работа“, каза Ради Минчев.

От 5 дни на кмета е наложена забрана да напуска пределите на страната. Той се разследва за три престъпления – за искане на подкуп от 40 хил. лв., за присвояване на 12 хил. лв. общински пари и за документи престъпления.

Кметът на Перущица беше задържан заедно с още няколко негови колеги преди три седмици и беше обвинен в корупция и злоупотреба със служебното си положение. Впоследствие беше пуснат под гаранция и се върна на работа.

Срещу Минчев има повдигнати три обвинения за служебни престъпления и макар на предишните инстанции съдът да не намери достатъчно доказателство за едно от тях - искане на подкуп другите две натежаха в съда и Минчев беше отстранен от поста си с решение на съда от 26 септември.