Още по темата

Анита Мейзер представи нова версия за смъртта на съпруга си Николай Димов през 2016-та.

Тя е категорична, че не му е поставяла свински опашки и изобщо не е била в апартамента, когато той е починал, а се намирала навън за покупки.

АНИТА МЕЙЗЕР В СНИМКИ

Анита Мейзер бе осъдена да лежи над 4 години в затвора

Зълвата на Мейзер: Беше разумен, как ще играе със "свински опашки"

Пред Апелативния съд във Варна тя обжалва присъда от 4 години и половина затвор за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай.

Според новите показания тя била тръгнала за магазина 20 минути след полунощ на 14 август, за да купи яйца и кухненска хартия.

Междувременно Николай е лежал по очи на масажната маса, като е имал само една свинска опашка на краката, а пакетът с останалите бил на малка масичка до него. Заръчал й да не се бави повече от половин час, за да правят после секс.

Източник: Facebook

Когато Мейзер се прибрала отново в жилището, тя говорила дълго време по телефона, отишла до апартамента на дъщеря си в същата кооперация и чистила след котката си. Това й отнело между 40 и 60 минути и едва след това открила тялото на Николай, паднало от масажната маса. 

В първия момент си помислила, че съпругът й се прави на умрял, както обичал да се шегува. Мейзер седнала върху трупа и след като се уверила, че Николай няма пулс, се паникьосала.

Побягнала към кухнята, за да търси веро и ножици, с които да среже свинските опашки. По думите й няколко пъти „лашкала” тялото, отричайки обаче да се е опитвала да го изнесе със сак на колелца от жилището, както твърдеше по-рано.

„Аз се шашнах по време на експеримента, защото предишния ден се возихме със сака, наши си глупости. Не съм виновна, не съм слагала свински опашки. Това беше негова прищявка, не пожела да изчака до следващия ден”, каза Мейзер.

Анита Мейзер
Анита Мейзер Източник: Dariknews.bg-Варна

Пред съда днес Мейзер каза, че не иска повече да поема чужда вина и се е получило "много тъпо да стоя в затвора за нищо".

„Днес казвам истината. Исках да го направя още на първа инстанция, но бях посъветвана да не променям първоначалните си показания. Не мога да продължа да поемам вина за нещо, за което не съм виновна." категорична е Мейзер.

"Вживяла съм се в ролята на виновна и вкарах доста креативност. Да страдаш за любимия си мъж и да си затворена е толкова тежко, че може да го разбере само човек, който го е изпитал”, каза още тя.

Анита Мейзер - любимка на варненските затворници

Какво не знаем за Анита Мейзер

Обясненията й се различават коренно от тези, които тя е дала в разпити пред разследващите и по време на предишни съдебни заседания.

Досега Мейзер твърдеше, че в злополучната нощ на 14-и август 2016 г. е сложила на Николай една свинска опашка на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата.

След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

Заради обясненията на Мейзер съдът назначи нова съдебно-медицинска експертиза. Следващото заседание по делото е насрочено за 26-ти март. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.