Още по темата

Майката, изхвърлила бебето си часове след раждането му пред блока й в София, беше изписана от болницата днес. Цветанка отказа коментар пред медиите, но бащата на новороденото я посрещна пред лечебното заведение и каза, че припознае детето и двамата ще го гледат. 

С майката ще продължават да работят социалните, както и психолозите, тъй като жената твърди, че не е била бременна и не е раждала. Заради постъпката ѝ жители на столичния квартал „Обеля”, където тя живее, излязоха на протест срещу семейството ѝ и поискаха наказания за стореното.

Работеща българка е изхвърлилата бебето в "Обеля"

Малкото момиченце, което носи името Никол, беше изхвърлено преди седмица от 32-годишната си майка пред блок в столичния квартал „Обеля”. Детето беше намерено от съседи,  чули плач от близките храсти.

Близките на родилката твърдяха, че Цветанка не е знаела за бременността. 

„Ако тя е искала да убие това дете и е имала ножици в ръцете си, защо не го е направила? Ако си забравите вие детето в градинка, убийство ли е?”, риторично запита близък на майката. Съседите обаче смятат, че случилото се е опит за убийство и искат наказания. Заканват ес дори, че ще линчуват жената, изоставила детето си. Според закона обаче престъплението не е опит за убийство, а изоставяне на дете.