Още по темата

Прокуратурата разследва опит за убийство на 25-дневно бебе, а родителите му са били задържани за 24 часа. Установява се, че бебето има хематом, а семейството твърди, че не знае как се е получил. Експертиза ще изяснява това. 

В събота бебето на семейство Асенови от Долна Баня се влошава и те го водят в болницата в Самоков. 

Диагнозата, поставена там, е преплитане на червата, разказва бащата Васил Асенов. Лекарите обаче подават сигнал, че майката и детето може да са жертви на домашно насилие, предаде NOVA

По спешност детето е преместено в "Пирогов", а там и в Инфекциозна болница. Състоянието му се влошава, лекарите откриват хематом и се налага връщането му в "Пирогов". 

По неофициална информация майката не е допусната до линейката при транспортирането на бебето от Инфекциозна болница до Пирогов, защото вече е имало съмнение, че бебето може да е било насилвано.

След операцията на малкия Стоян родителите са задържани за 24 часа в районното управление в Костенец.

Прокуратурата започва разследване за опит за убийство срещу неизвестен извършител. 

"Може да е паднало, може да е удар. Аз не си спомням", казва бащата на бебето Васил Асенов. Той твърди, че са задържани, защото не знаят какво се е случило с детето. Според бащата те са полагали много грижи за бебето, чакали са го 5 години. 

Криминалисти са разпитали всички живеещи в къщата, където е гледано детето. Проверка е направена и от социални работници. Роднини и съседи също са разпитани.