Още по темата

Разбиха лаборатория за производство на амфетамин в къща в село Осенарите, Великотърновско, съобщиха от МВР, цитирани от NOVA. Акцията е осъществена на 20 декември от служители на отдел  „Наркотици“ при ГДБОП и колегите им от ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на  Окръжната прокуратура във Велико Търново.

В къщата те разкрили лаборатория за производство на амфетамин в процес на таблетиране.

На място са задържани двама мъже

– 48-годишен, с инициали М.М. от Велико Търново, криминално проявен и осъждан за извършени кражби  и отвличане, и 50-годишният И.С. от Петрич – криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан.

На адреса са открити и иззети: таблетираща машина в процес на производство на таблетки; 10 найлонови плика с бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки; около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране; мобилни телефони и други.

По предварителни данни наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия изток.

След изтичане на 24-часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.