Още по темата

„За проблема се е знаело още от септември месец миналата година, а ние разбираме чак сега. Информацията е укривана”. Това заяви държавният глава Румен Радев в Хасково. Според него ситуацията напомня за синдрома Чернобил.

"Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск живота и здравето на хората", се казва в позицията му, качена от прессекретариата на държавния глава.

Действията на служебното правителство във връзка с проблема с питейната вода в Хасково са адекватни и своевременни, е позицията на президента, който се срещна с областния управител на област Хасково Минко Ангелов и с кмета на града Добри Беливанов.

Местната власт, с подкрепата на държавата, полага максимални усилия за разрешаване на проблема. Областният управител и кметът на Хасково са уверили президента, че се търсят алтернативни водоизточници, които да гарантират здравето на хората. Надеждата на всички е, че няма да се стигне до воден режим в града.

Преди седмица стана ясно, че в Хасково са пили месеци наред вода с уран, такава тече и в Първомай, а от сряда съмнения има и за Белозем, днес се разбра и за Велинград

Прекалено много уран тече и във Велинград

Безхаберието с урана в Хасково в прокуратурата

За проблема с питейната вода в Хасково се е знаело от октомври миналата година

Бутилираната вода свърши по магазините в Първомай 

Помолен да коментира работата на служебното правителство държавният глава даде

висока оценка за организацията и провеждането на открити, честни и справедливи избори, както и на работата по подготовката на председателството на Съвета на ЕС, която се движи по график.

По-рано служебният премиер посочи пред парламентаче не му е оказва натиск от Радев, макар такива критики да отправи и Росен Плевнелиев,

„Консултациите с парламентарно представените партии започват следващата седмица.

В понеделник са срещите с Обединените патриоти, ДПС и Воля”, обяви президентът Румен Радев.

Радев връчва мандата другата седмица

Във вторник останалите две, като последна ще е най-голямата партия - ГЕРБ. 

В отговор на журналистически въпрос дали ще бъде спазен срокът за изграждане на оградата по границата ни с Турция, държавният глава каза, че се работи усилено по завършването на строежа. „Съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена”, категоричен беше Румен Радев.