Още по темата

Граничните полицаи излязоха на протест на професионалния си празник, който е днес.

До решението униформените се стигна в понеделник след среща на синдикатите с ръководството на МВР, на която двете страни се договориха за увеличение на заплатите с между 1 и 15%.

Полицаи на протест пред парламента

Пожарникарите на протест, министърът не разбира защо

Засега вътрешният министър Валентин Радев обеща единствено, че полицаите ще получат 13-а заплата. За някои от тях ще има и минимално повишение на възнагражденията.

Въпреки това синдикатите не са доволни и настояват увеличението да бъде с 15% за всички служители в системата, и то със задна дата.

Демонстрации пред граничните пунктове в петък се проведоха в Русе, Силистра, Варна и Елхово, като по никакъв начин не бе препятствано преминаването през границата.

Служителите предварително обясниха, че няма да пречат на движението, но предупредиха пътуващите за „предстоящата вълна на недоволство”. В протестите участват само тези, които не са на смяна.

Днес 22 декември е професионален празник на главна дирекция „Гранична полиция”, която тази година отбелязва 130 години от своето създаване.

Протестиращите определиха Коледните бонуси като награда от министъра за това, че си изпълняват съвестно професионалните си задължения.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК