Още по темата

Общият брой на оръжията в страната с разрешително е над 340 000. Над 124 000 се държат от физически лица за самоотбрана, сред тях няма регистрирани ловци, заяви зам.-главният прокурор Ася Петрова за „Здравей, България”.

Много често компетентният орган подхожда формално при разрешителните за оръжия за самоотбрна, без да установява какви са нуждите за самоотбрана, каза тя.

Петрова каза още, че проверки на прокуратурата са установили неефективен контрол на МВР по отношение на разрешителните за оръжие, имало е стотици разрешителни с изтекъл срок. Липсва и единен електронен регистър на разрешителните, но МВР не разполагало с бюджет за такъв регистър. Предвижда се през 2018 г. да бъде създаден.

Прокуратурата е разпоредила  да бъдат иззети над 6100 огнестрелни оръжия.

Запитана дали наистина прокуратурата проверява „Мис България” 2017 Тамара Георгиева, прокурорът Петрова отвърна: „Наистина има депозиран сигнал във Върховна касационна прокуратура. Сигналът е депозиран от Николай Бареков във връзка с провеждането на конкурса. Прокуратурата е длъжна да провери всеки сигнал”.

Истината за избора на новата „Мис България”

Мис България: Не съм грозна. Голяма простотия. Завиждат

Калканджиева: Мис България да си оперира носа

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК