Още по темата

Росен Ангелов е привлечен задочно като обвиняем за убийството на шестима души в новогодишната нощ в Нови Искър. Това съобщи шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на пресконференция.

Събраните доказателства по абсолютно категоричен начин показват авторството на деянието - извършител е Росен Ангелов, каза Сарафов. Той добави, че сред доказателствата има включително ДНК-анализ от мястото на престъплението.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ КЪЩАТА, В КОЯТО СЕ Е КРИЛ АНГЕЛОВ

От доказателствата по делото е установено, че като извършител той е бил сам, каза още зам.-главният прокурор.

Мотивът е личен, свързан е с интимни отношения -

връзка с пострадалата, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. Ангелов имал особености на характера, които го правели изключително раздразнителен, когато е отхвърлен. Проявявал и ревност заради Неделчо, с когото Кети Кюхова живеела на семейни начала.

Маринов каза още, че Кети най-вероятно не е убита там, където е намерена. Тя е била убита първа, застреляна е в гръб.

Другите убийства са били за заличаване на следите, вероятно майката на Кети е била запозната с връзката на дъщеря си с този човек, каза още Маринов.

В онази нощ къщата наистина е била

къщата на ужасите -

убил е жертвите си една по една, като е минал навсякъде, за да "прочисти", ритал с крак и къртил врати, за да търси дали няма някой скрит, разказаха разследващите.

Младен Маринов каза, че първо са били убити Неделчо и неговият син Георги. Нанси и Боби се опитали да се скрият. Убиецът е стрелял по няколко пъти, като се целел предимно в главите на жертвите.

Случаят от Нови Искър - без аналог в най-новата история на страната

Полицията изпуснала заподозрения за Нови Искър заради медиите

Сарафов подробно разказа за

криминалното минало на Росен Ангелов,

който досега има три присъди.

Първата е влязла в сила през юли 1984 г. - 2,6 г. затвор за кражба на имущество на стойност 2 500 лв.

Намерени са джипът на семейството от Нови Искър и тялото на издирваната

През декември 1999 г. има влязла в сила присъда за изнасилване - 7 години затвор при строг режим. През 2002 г. е освободен условно предсрочно от затвора.

Третата му присъда е влязла в сила на 2 декември 2009 г.  - 8 г. затвор за блудство с дете на 12 години в с Луково.

Тази присъда обаче е произнесена задочно и не е приведена за изтърпяване, тъй като Ангелов се е укрил. Обявен е за общодържавно издирване на 8 септември 2009 г.

От вчера полицията отново го обяви за издирване, този път заради шесторното убийство. Днес беше разпространена и нова актуална негова снимка. От МВР призовават гражданите, които имат информация за Росен Ангелов да сигнализират и в никакъв случай да не правят опити да го задържат, тъй като е опасен.

Освен тези присъди, Росен Ангелов е бил обект на разследване в годините и за кражба, вещно укривателство, кражба на електроенергия и за друго блудство с дете.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК