Още по темата

„Човек, когото косвено цяла България познава с продуктите, които той произвеждаше от млечната индустрия”. Така адвокат Александър Пелев описа пред bTV разстреляния днес в София бизнесмен Петър Христов, който е бил негов близък приятел и съдружник. Адвокат Пелев посочи, че двамата се познават от 15 години.

„Инвестираше значителни суми в това производство и по този начин то се разви и стигна до тази полярност в цялата страна. Всеки може да види фирмите му и широкия спектър на дейности, с които се занимаваше – строителство, инвестиции, управление на чуждестранни инвестиции. Сериозен бизнесмен, въпреки че е от хората, които не са обичали да са пред светлината на прожекторите и да се афишира”, посочи Пелев. „Той е правил много за града, в който живееше - Велико Търново”, добави адвокатът.

Той поясни, че убитият е имал контакти с групировката СИК, „в определени времена, включително и с една застрахователна компания, но България е една малка държава”.

„Той беше един много спокоен човек, уравновесен, много коректен, който си държеше на думата. Поне така го познавам аз”, подчерта Пелев.

„Грубо казано едно ръкостискане, да се направи уговорка и от там нататък няма никакви проблеми. Човек, с който се познаваха много чуждестранни бизнесмени. Имаше и сделки с израелски компании в сферата на инвестициите и недвижимите имоти”, каза адвокатът.

„Той никога не се е притеснявал за сигурността си. Движеше се без охрана, без притеснение за своята сигурност. Автомобилът му беше съвсем обикновен, не бронирана. Имаше само един шофьор с него. Аз нямам обяснение за себе си, от къде идват тези изстрели. За близките ни приятели убийството му също е загадка”, заяви Пелев.

По отношение на това, че Петър Христов беше един от най-големите спонсори на ГЕРБ, адвокатът посочи, че „всеки човек има право да симпатизира и да подпомага една или друга политическа партия”. Пелев подчерта, че убийството може да се окаже на лична основа, а не свързано с бизнеса или политическите пристрастия на убития.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.