Още по темата

Стефан Данаилов, най-популярният и обичан актьор в България - с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, празнува своя 75-и рожден снощи в прпълнения Народен театър "Иван Вазов".

Негови студенти и племенницата му Росица Обрешкова му бяха приготвили изненада. Те четоха откъси от книгата му "Романът на моя живот", написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев.

СТЕФАН ДАНАИЛОВ на 75 г. -  СНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВОТО

На специална мултимедия бяха прожектирани моменти от най-емблематичните му роли. А най-голямата изненада беше изпълнение на любимата му Монтанска духова музика.

ВИЖТЕ 7 ИЗВЕСТНИ ЦИТАТА НА СТЕФАН ДАНАИЛОВ В ГАЛЕРИЯТА НИ

В залата бяха президентът Румен Радев и съпругата мму Десислава, председателят на парламента Цвета Караянчева, политици, актьори.

На 27 години Стефан Данаилов печели известност и любовта на зрителите за ролята си в сериала "На всеки километър". Тежестта на славата е едно от нещата, за които той разказва в книгата.

Специално място в нея е отделено на партньорките му в киното, сред които са Катя Паскалева, Невена Коканова, Доротея Тончева, Виолета Гиндева, Боряна Пунчева, Аня Пенчева и много други. Макар да е дискретен в подробностите и да поставя съпругата си на първо място, Ламбо дава да се разбере, че с някои от тях отношенията са надхвърлили колегиалното партньорство.

Той не спестява и болезнените си преживявания - заради публичното навлизане в личния му живот и заради загубата на близки хора.

През целия декември в кино "Одеон" има безплатни прожекции на "10-те златни филма на Стефан Данаилов". Заглавията в ретроспективата са избрани от самия актьор.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК