Още по темата

Продължава хаосът в жп транспорта в България, след като стотици пътници стояха в неведение, когато заради повреда в контактната мрежа осем влака между Пловдив и София бяха блокирани, предаде агенция БГНЕС.

Експресът от София за Пловдив и Бургас е чакал два часа между Костенец и Белово, а бързият влак от София до Пловдив е престоял над час на гарите в Септември и Пазарджик. Други

четири пътнически влака – за Пещера, София и Димитровград са престояли над 70 минути на гарата в Пловдив, без изобщо да потеглят.

На гарата в Стамболийски пък е чакал влак от Пещера за Пловдив, докато дизелов локомотив откарва вагоните към пловдивската гара.

Пътниците между Белово и Пазарджик пък са били извозени с автобуси заради ремонта по линията, по същия начин са били транспортирани и пътуващите от Стамболийски до Белово. Влаковете от Пловдив за Димитровград и за Стара Загора са изчакали пътниците от влаковете от София, за да могат да хванат връзката.

Хаосът на гарите между Белово и Пловдив продължава вече втора седмица,

в жп трафика активно са включени и автобуси. Предстои включването на трасето към високоскоростната мрежа, което налага прехвърляния на различни гари.

Някои влакове изобщо са спрени, други се отменят в последния момент заради недостиг на локомотиви.