Още по темата

От БЗНС поканиха Реформаторите на разговор, а причината – да обсъдят възможността при изчерпване на коалиционната формула „да се предизвикат предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година“.

Кандидат-президентите и вицетата им в СНИМКИ

Кандидатът за президент Красимир Каракачанов пък заяви, че „оттегляме подкрепата си към правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция”.

Пред „Здравей България“ той коментира още, че според него не трябва да има ограничения в правото на гласуване за българите, които живеят в страни от Европа, а само за тези от Турция:

„Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган и ние напускаме. Ние не можем да подкрепяме правителство, което позволява това“, категоричен е Каракачанов.

„Не бива да се прибързва в реакциите и в изказаните мнения. Факт е, че ограничението на броя на секциите дойде от Патриотичния фронт и е факт, че в рамките на дебата в рамките на коалицията, приехме това предложение”. Така депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев отговори на заплахите на Патриотичния фронт за предсрочни избори. 

Той добави още, че „искаме това ограничение от 35 секции да отпадне” и е категоричен, че хората зад граница настояват за същото.

Каракачанов пък е категоричен, че безконтролното гласуване в Турция на български избори е „намеса на чужда държава във вътрешните ни работи и застрашава националната сигурност“.

Вижте цялото изказване на депутата от ГЕРБ:

Само преди три дни и самият Борисов заговори за изчерпано доверие.

Той постави ултиматум на Реформаторския блок, ако искат да са в правителството, да са единни и в управлението.

"Търпението ми се изчерпа и групата иска да преформатирам правителството", обясни премиерът. Той беше категоричен, че "или реформаторите ще дойдат и ще се държат точно, или повече с тях няма да се занимавам".