Още по темата

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира изказването на Делян Добрев, че ОП могат да бъдат заменени с партия „Воля“ в управляващата коалиция“, заявявайки, че Добрев не е фактор.

„Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм – депутат в оставка.

Сидеров: Цветанов не е бил комунист, а комсомолец и затова не ми се обиди

Той си подаде оставката, Конституционният съд каза ясно, че тази оставка трябва да бъде приета, след което той се вкопчи в парламента и сега стои незаконен депутат”, каза Сидеров в „Здравей, България“ по NOVA.

„Като какъв се изказва? Ако е от името на ГЕРБ, ръководството на ГЕРБ трябва да потвърди неговите думи. Ако се изказва самостоятелно, то тогава трябва да напусне парламента, той няма право да се изказва за нещо, което е сключено като коалиционно споразумение. А той размества партии. Не знам какво го движи този млад човек, но това не е коректно. Ръководството на ГЕРБ трябва да вземе отношение”, заяви Сидеров.

Според него е възможно Делян Добрев да показва лично отношение:

„Предполагам, че днес или най-късно утре ще имаме разговор с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ, с изпълнителното им бюро и т.н. Може би при Добрев е лично отношение, защото преди години, когато беше министър на икономиката ние сме правили протести пред КЕВР през 2013 г.“,.

„Изобщо не ме интересува какво смята Делян Добрев, той не е фактор. Ще бъде изяснено защо говори така”, заяви още Сидеров.

Сидеров плаши с избори, ако ГЕРБ приемат Истанбулската конвенция

Според него има „един интересен момент“ – Истанбулската конвенция. „Аз заех категорична позиция, че сме против приемането ѝ. Тогава започнаха да лансират Марешки, който излизаше по медиите и говореше как ще я приемат. Ръководството на ГЕРБ си беше подготвило гласуване, така че дори без нашите гласове тази конвенция да мине. Слава Богу лидерът на ГЕРБ осъзна, че това не е добре за тях”, коментира Сидеров.

Относно споровете с Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, по различни теми – като Банско, например, или самолетите за военните, Сидеров заяви, че той им отправя „дружеска критика”.

„Аз много съм патил в политиката и затова съм длъжен да им посочвам на партньорите си изкушенията и опасностите. Аз играя ролята на този, който ги насочва към истинските неща.

Ние не сме компания или любовна връзка, за да се скарваме и сдобряваме. За мен няма значение кой какво си мисли или дали някой ще се обиди или засегне. Политиката е жестоко начинание. В политиката трябва да правиш верните неща, защото хората иначе ще те заплюят“, коментира Сидеров.

Целия разговор с Волен Сидеров чуйте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.