Още по темата

Решенията за назначения на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) вбесиха ВМРО. Коалиционният партньор се разсърди на ГЕРБ, след като те подкрепиха кандидат на ДПС за място в енергийния регулатор.

„Ние предложихме човек, който е много добър енергиен експерт и може да допринесе сериозно за работата на КЕВР”, коментира в ефира на „Здравей, България” по NOVA депутатът от Обединените патриоти Юлиан Ангелов.

Той изрази задоволство от факта, че управляващата партия в крайна сметка подкрепи предложението на ВМРО за това КЕВР да може да се произнася по важни за енергетиката ни сделки.

„Крайно време е ГЕРБ да кажат с кого са партньори – с ДПС или с Обединените патриоти.

От близо година насам се наслагват проблеми заради липса на комуникация”, каза още Ангелов.

Той допълни, че партията му е категорично против факта, че на важни постове все още има кадри на ДПС, за чиито действия отговорност носи управляващата коалиция. „Ще свикаме коалиционен съвет заради този казус”, заяви народният представител.

Малко по-късно днес министър-председателят Бойко Борисов коментира:

„Няма никакво напрежение в управляващата коалиция,

работим много добре с министрите и вицепремиерите”.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди това: „Аз с премиера нямам никакви проблеми, може би трябва да се търси механизъм за подновяване на диалога в парламента, там скърцат колелцата, но това е въпрос на коалиционен съвет“.