Още по темата

Комисията за енергийно и водно регулиране днес прие окончателно решение за вдигане на цените на водата през 2018 г.

Ще бъдат променени цени на ВиК услугите на операторите в 14 области на страната - София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол, съобщиха от КЕВР.

До 20% по-скъпа вода, протест пред КЕВР

Правителството на Борисов подаде оставка

Това стана въпреки протестите през сградата на КЕВР. Хора от засегнатите населени места пристигнаха в София с автобуси, за да изразят несъгласието си с намерението на енергийния регулатор. 

Въпреки че в началото бяха обявили, че протестът не е политически, участниците решиха да се преместят пред сградата на Министерския съвет, скандирайки за оставката на правителството, посочи NOVA.

Те обвиниха управляващите за увеличението на цените на водата. Беше повдигнат и въпросът за мораториума върху лекарствата.  Според организаторите, в събитието участваха граждани от 12 населени места. 

Дойде и цялото ръководство на БСП. Левият депутат Таско Ерменков направи асоциация с демонстрациите от 2013 година, които тръгнаха точно от сградата на КЕВР, довели до оставката на първото правителство на ГЕРБ.

„Спрямо качеството на водата, поскъпването е абсурдно”, каза общински съветник от БСП, който също е сред протестиращите, които дойдоха в София. 

Поскъпването на водата предизвика недоволство в много от градовете. Най-сериозен скок ще е за жителите на Ямбол - с 20%, и във Враца - с 13%. За столицата ще е с близо 10%.

Източник: NOVA

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК