Още по темата

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини министър-председателя Бойко Борисов  в саботаж на предложението му за промяна в концесионния договор за ски зона Банско.

„Не виждам съдействие на Борисов по отношение реализацията на втори лифт. Премиерът компроментира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско.

Отлагат промяната в концесията на Банско

Министри искат втори кабинков лифт в Банско

В Програмата за управление пише, че трябва да се развива туризма, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират“,

заяви Симеонов в интервю за Би Ай Ти (BiT).

„Разбрах, че Борисов е пуснал есемес на Тома Белев в 10 ч. сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред Парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във „Фейсбук“, заяви още вицепремиерът.

Той отсече:

„Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов.

Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и искат да си начешат егото!“.

„Не искам да го виждам след това изработване, което направи“, допълни Симеонов за премиера Борисов.

„Министър Ангелкова говори едни обширни и напоителни глупотевини относно моето предложение. Не мога да я коментирам“, допълни вицепремиерът.

Малко по-късно дойде и

отговорът на премиера Борисов,

който говори пред журналисти в Брюксел, където обяви: „Имаме коалиционно споразумение и то се спазва много стриктно и точно.Не знам какво е казал, защото съм пътувал и няма как да гледам всеки ден негови участия в предаванията“, посочи Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Борисов повтори тезата си от предишното заседание на правителството, че концесията за ски зона „Банско“ не трябва да се продължава преди нов план за управление на Пирин. Припомни, че много правителства от 2001 г. насам, включително и президентът Радев чрез служебното правителство се опитал да реши този въпрос, но много бързо се отдръпнал от тази тема, „защото има фактическа грешка още в подписването на концесията“.

„Аз пожелах всичко това да се разгледа, за да не се създава обществено настроение срещу правителството, че обслужваме някакъв интерес“,

обясни позицията си премиерът. Той подчерта, че „всичко е според правилата, по които се води един Министерски съвет“.

„За да няма никакви спекулации, съм казал на Нено Димов (министър на околната среда и водите - бел. ред.) – ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз... Но нито в концесията, нито в плана фигурира изграждането на втори лифт“, обясни Борисов и допълни, че по-стабилна коалицията не е била никога.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.