Още по темата

Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов заяви, че още в изборната нощ е имал телфонен разговор с лидера на ГЕРБ. „Чух се с Бойко Борисов още снощи. Поздравих и двете партии, но без допълнителни уговорки”, каза той в предаването „Здравей, България” по NOVA.

ВИЖТЕ ИЗБОРНИЯ ДЕН В СНИМКИ

Интересното при социолозите е, че колкото повече време минава след изборите, толкова по-точни им става прогнозите.

Не бъдем по-сдържани в прогнозите и анализите и да изчакаме окончателните резултати, защото се наслушах на доста глупости“, заяви съпредседателят на Патриотите.

По думите му не е важно колко депутати ще формират мнозинството, а по-скоро е важно каква ще е програмата, по която ще работи. „И дали ще има такава обща програма”, допълни той.

Избори 2017: Кой печели

Попитан ще правят ли правителство с ГЕРБ или не Симеонов отговори, че и двата варианта са възможни.

„В никакъв случай няма да получите отговор днес или утре. Това е процес на съгласуване на програмите. През 2014 г. това отне около месец. Разбирам очакванията на обществото, но няма как веднага да бъде даден отговор”, каза той.

На въпрос направили ли са грешка с акцията си на границата с Турция той отговори, че не са направили грешка, защото това не е било предизборно мероприятие, а реален опит за спиране на автобуси. „Имам самочувствието, че

поне 2/3 от очакваните автобуси, които на други избори са преминавали през границата, този път въобще не тръгнаха”,

заяви той.

Какво още разказа Симеонов за сблъсъците на границата вижте във видеото горе.