Още по темата

„Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство - така е в нормалните демокрации. Е, ние сме в България”. Това заяви днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„В нормалните демокрации националисти не се допускат до властта, но ние в България виждаме точно обратното-толериране и опити за подражание”, посочи той.

Валери Симеонов: Подложен съм на клеветническа кампания. Давам срок за извинение 24 ч.

Журналисти на протест пред Министерски съвет

Прокуратурата отказа на Симеонов за Йончева

„В България националистите участват във властта без да има нужда от тях. ГЕРБ ги включиха във властта, но не само, че ги включиха, а те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават”, заяви лидерът на ДПС.

„Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред”, отвърна депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов.

„Вчера чухме изявлението на турския депутат Данчо Ментата (Йордан Цонев - бел.ред.). Като чуя името Мента, разбирате за какво става ясно. Следващият говори малко български, както се казва трудно говори и трудно разбира български. Той има претенциите да бъде нещо като българин. В същото време се страхува от национализма, защото национализъм означава родолюбие“, каза Касабов.

„Ние сме истинските, от това се страхуват. Най-вече се страхуват от Валери Симеонов. ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (бел. ред. вид хлебарка), които щъкат нагоре надолу много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме“, заяви Касабов.

Неговият колега в групата на ОП Искрен Веселинов пък посочи, че заплахата за развитието на България не била вицепремиерът Валери Симеонов и правителството, а връщане на ДПС на власт.

Той заяви, че ДПС се е превърнала в метафора за всякакъв род извращения, назначаване на роднини, партизиране на администрации.

„Партията, която е авторка на кръговете от фирми. ДПС е партията, която е овладяла медийния пазар. Всичко това за нас е отново поредният нагъл акт на политическото лицемерие“, допълни Веселинов.

„Няма да падне Валери Симеонов”, каза депутатът Павел Шопов. Според него изявлението на ДПС е атака срещу целия кабинет. „Удря се тук, удря се там. Различните елементи на коалицията се удрят и където се поддаде. Правят се опити за скандали и дестабилизация на определени лица“, допълни Павел Шопов в защита на Валери Симеонов.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК