Още по темата

Слави Бинев, който на последните избори беше кандидат-депутат от ДПС, но не успя да влезе в парламента, смята че страната ни има нужда от рационална политика.

Той заяви в „Здравей, България“ по NOVA, че след вота е запазил добрия тон с Движението.

„Контактът с Ахмед Доган носи удовлетворение.

Когато контактуваш с човек, който има чувство за мисия. В момента има нужда точно от този вид патриотизъм. В момента сме пред председателство на ЕС“, изтъкна Бинев.

Бившите му сподвижници от Патриотичния фронт ще бъдат част от властта, а ето и какво каза той за тях: „Аз съм запазил много добри отношения с много от колегите ми от Патриотичния фронт. За мен нещата никога не са били черни и бели, аз съм бил много избирателен в отношенията си.

Виждате какви панаири се разиграват в момента. Разследването, което прави Слави Трифонов (бел.ред. за хотела на Валери Симеонов) не е нещо ново, за тези неща се е говорело и преди.

Демагогията винаги много ме е дразнила, когато зад видния възторг, че „ние сме по-българи от българите“ се крие всъщност някакъв по-долнопробен интерес.

В момента е модерен култивирания патриотизъм, обединителния, този който кара хората да не залагат на това, че единствената политика, която имат е да мразят някого или да воюват срещу някого.

А този, при който действително да демонстрираш качества, да демонстрираш капацитет, да намираш начин да елиминираш проблемите и да се справиш с проблемите, които са пред обществото“.

Цялото интервю със Слави Бинев вижте във видеото горе.