Още по темата

Скандал и бурни страсти спряха работата в парламента днес и така и не се проведе парламентарният контрол. 

Депутати от БСП издигнаха черен плакат пред трибуната с надпис „Те поГЕРБаха България”.

А председателят на Народното събрание Димитър Главчев прекрати парламентарното  заседание.

Преди това лидерът на „БСП лява България” Корнелия Нинова в декларация на парламентарната си група заяви, че „премиерът Бойко Борисов е объркан в провала си” и предупреди, че „правителството готви трайно заселване на бежанци в България, за да решава демографския ни проблем”.

"Оценяваме акта на прекратяване на заседанието на парламента

като поредния политически гаф на ГЕРБ",

заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. според него това е скриване на министрите и правителството от отговори на въпроси на народни представители пред очите на целия български народ. 

Борисов без оставка заради комунистическа фамилия

Реакции след вота: Борисов да поеме отговорност за фиаското

„Обръщаме се към целия народ от името на „БСП лява България” - не позволявайте това управление да продължава да отнема достойнството ни и да заличава нашата националност. Българи, каквито и да сте - червени, сини или неутрални, дошъл е моментът да бъдем българи, не давайте България!”, призова Нинова.

След това думата взе депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, който заяви, че от БСП „сервират поредната доза лъжи”.

Изказването му предизвика скандирания „Оставка” от страна на депутати от „БСП лява България”, а Жельо Бойчев и Таско Ерменков разпънаха черен транспарант с надпис "Те поГЕРБаха България".

„Няма да допусна пленарната зала на българското Народно събрание да се превръща в цирк”. Това каза председателят на парламента Димитър Главчев пред журналисти след като прекрати пленарното заседание предсрочно.

„На няколко пъти предупредих, че ще постъпя именно по този начин”, посочи той и добави, че транспарантът с надпис „Те поГЕРБаха България” се е появил след закриването на заседанието. Според Главчев от БСП не са очаквали толкова бърза реакция от негова страна. „Следващият път ще бъда още по-бърз”, закани се председателят на Народното събрание.

„В неделя организираме протест в Самоков, няма да дадем на ГЕРБ да превърнат българските общини в анклави на бежанци”. Това пък заяви пред медиите в парламента Корнелия Нинова след прекратяването на заседанието.