Още по темата

Председателят на Националния фронт за спасение за България (НФСБ) Валери Симеонов заяви в предаването „Здравей, България“ по NOVA, че се гордее с факта, че пария ДОСТ не влезе в парламента.

„Геополитическата ситуация не е добра.

Вече сме съседи не на една развита икономика и светска държава, а на една мюсюлманизираща се държава, която залита към диктатура.

Доскоро, по времето на ДПС, Турция се намесваше във вътрешните работи на България чрез тяхното вътрешно разузнаване и през лидера на ДПС. Сега нещата са ескалирали. Турската държава директно се намесва чрез своите министри във вътрешните работи на България и създава политически продукт, а именно – ДОСТ”, заяви Симеонов.

В. Симеонов: Веднага се чух с Борисов

Патриотите: Ще говорим с първите, не искаме пак избори

„Гордея се, че спряхме ДОСТ по пътя ѝ към влизане в парламента”, подчерта лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти (ОП).

Той даде и мнението си за бъдещото правителство на страната, като според него най-добре е да се направи коалиция между двете големи партии БСП и ГЕРБ, заедно с Патриотите.

„Най-доброто за България е коалиция между ГЕРБ, БСП и Патриотите.

Това е моя стара идея, още от2013 г. През 2014 г. лично аз се обадих на Борисов и му предложих за председател на Народното събрание да издигне Михаил Миков, за да няма конфронтация вътре в парламента.

Моето поведение е последователно, това е поведение на патриотично мислещи хора. Не е много перспективно да има едно нестабилно Народно събрание, да се крепи една година и вън да марширува опозицията, а вътре да не може да се събере мнозинство, за да се проведе заседанието”, аргументира се Симеонов.

Относно коалиция между ГЕРБ, Патриотите и ВОЛЯ, Симеонов коментира, че няма доверие на третия играч, който по думите му е „неясен” и още от сега с претенции за министерски постове.

„Трябва градусът на напрежение да падне, както и това противопоставяне, озверяване един срещу друг”, смята Симеонов.

„Не сме устремени към властта на всяка цена и няма голяма драма, ако тази коалиция стане и без нас. Ние не се изживяваме като ключови играчи. Правя това предложение, защото за България ще е най-добре”, поясни още той.

Какво още каза Валери Симеонов вижте във видеото горе.