Още по темата

Не познавам човек с прякор Стенли, а Стоян Сарийски беше гадже на дъщеря ми. Заварих я една вечер плачеща и го набих, заяви премиерът Бойко Борисов.

Това бе коментарът му по повод изказването на депутата от Коалиция за България Кирил Добрев, който по-рано днес заръча на журналистите да попитат премиера "Кой е Стенли".

Прякорът "Стенли" носи Стоян Сарийски - съдружник във фирма "Буллес строй".

Според публикация във в. "Сега" фирма "Буллес строй" е подизпълнител на втория метродиаметър в София.

Според изданието съдружниците в разложката компания - Стоян Сарийски-Стенли, Иван Стойчев и Антон Гешев, са взели преди време голям заем за тежка механизирана техника и камиони от "СИБанк" за да могат да работят по метрото.

Председател на надзорния съвет на "СИБанк" е Цветелина Бориславова, с която премиерът живее на съпружески начала.

По-рано днес Добрев, който е един от депутатите, контактували със скандалния Красьо от Плевен, каза, че би трябвало да се проверят контактите на премиера с въпросния Стенли.

Аз с клевети не се занимавам, ако някои е преценил, че има проблем с някое лице, да е отишъл и да е внесъл сигнал в прокуратурата, отговори на атаката премиерът.

Той заяви, че този въпрос е идиотски. Борисов обясни, че трябва да се пита кой е Чики или Пики, и за това трябва да бъде питан и президентът.

"Кой е Кирил Добрев? Като е депутат, да каже кой е онзи Стенли. Аз не знам за такова лице. Това са някакви клевети", каза още премиерът.

Хората, които ме познават трябва ли за това време да излязат от фирмите и да фалират, попита риторично Борисов.

Той обясни, че Стоян Сарийски е бил гадже на дъщеря му. "Заварих я една вечер плачеща и го набих", каза премиерът и напусна залата за пресконференции, без да отговори на други въпроси.