Още по темата

„Очакваме откровен разговор за състоянието на страната. Няма съмнение, че корупцията е голям проблем за страната, който води до бедност и престъпност.“ Това беше тезата на депутатът от БСП Жельо Бойчев в ефира на "Здравей, България" по NOVA.

БСП внасят вот на недоверие срещу правителството

Йордан Цонев: Няма да участваме в „Стани да седна“

Той беше категоричен, че заради тези корупционни практики България се лишава от добрата си перспектива, а че

корупцията е проблемът, който ни спира към присъединяването към Шенгенското пространство.

От друга страна Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че не очаква качествен дебат. Като причина тя определи мотивите, които са били „доста тайнствени до онзи ден“.

„За тях се говори от ноември и се търси подкрепа още от преди това. В един момент обаче стана ясно, че БСП се оказа сама.

Мотивите са комична компилация от социологически изследвания, вестникарски изрезки и разни мисли

на разни хора от така наречения елит на БСП” аргументира се Атанасова.

Източник: БГНЕС

„Нямаме притеснения по отношение работата на която и да е институция. През 2016 г. е направен доклад с констатации, които Финансовото министерство е отстранило поетапно.

„кьорфишек се оказа, че има скандален доклад на ДАНС“,

смята депутатът.

"Има само една констатация, която е в процес на отстраняване заради технически усложнения. Законът за акцизите стана факт през 2007 г. До 2010-а, докато правителството на ГЕРБ не разработи тази система, тя не функционираше”, заяви Атанасова.  

Горанов увери, че няма пробив в агенция "Митници"

Цацаров: Няма данни за изтрити записи в БАЦИС

Тези дни БСП разпространи копие от доклада на ДАНС за информационната акцизна система на Агенция „Митници”. Според документа, разпространен от опозицията, той е разсекретен и показва, че

системата е била технически уязвима.

Жельо Бойчев отново контрира, че не става въпрос за технически проблеми, защото „контрабандата не е технически проблем”. По думите на депутата от БСП този вот на недоверие ще бъде тест кой е опозиция и кой подкрепя управлението на Бойко Борисов.

БСП внесоха сами първия вот на недоверие срещу третия кабинет на Борисов.

Вече бе заявено, че вотът ще бъде подкрепен от ДПС, но те ще направят това със свои мотиви и аргументи.

Източник: NOVA

Причината, поради която БСП внесоха сами вота, са принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Нинова коментира, че дали ДПС ще ги подкрепят в дебатите и гласуването, е тяхно политическо решение.

„Мотивите да направим това са, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено и от депутати от ДПС, основно в две неща“, обясни председателят на БСП.

"Твърде много различия има между ДПС и БСП,

Ние сме партии с различна политическа физиономия. Това е безспорен факт. Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление”, подчерта и Йордан Цонев

„Това, което каза почетният ни председател Ахмед Доган и ние споделяме е, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС няма да участва в „Стани да седна”. Това не е подкрепа за Борисов, а институционална подкрепа за България“, каза Цонев в заключение.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.