Още по темата

„Гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по „Дондуков“. Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че… Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!”

"ДАНЧЕ, СЛЕЗ" - ВИЖТЕ ПРОТЕСТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Така премиерът коментира на днешното правителствено заседание видеозаписите, на които се вижда умишлено разрушаване на новата пътна настилка на столичния булевард „Дондуков“.

Социалните мрежи избухнаха срещу асфалта на бул. Дондуков

2 години "Видими резултати" в София - прогрес или провал

Ремонт на ремонта в София - един тротоар е правен 6 пъти

Бойко Борисов беше толкова ядосан от видяното, че прекъсна кмета на София Йорданка Фандъкова, която се опита разясни случилото се.

„Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести“, продължи Борисов пред членовете на кабинета.

Гневът на премиера беше засилен и от отчета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Николай Нанков каза, че само през вчерашния ден са подадени повече от 20 фалшиви сигнала за закъсали автомобили и ТИР-ове.

„Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища… Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване“.

„Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри…”, заяви Борисов след думите на Нанков и закри заседанието на Министерския съвет.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.