Още по темата

Министерството на енергетиката стартира процедура за промени в ръководствата на компаниите „Ай Си Джи Би“ АД, Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Освободен в качеството си на член на Съвета на директорите на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД ще бъде Асен Гагаузов - бивш министър на регионалното развитие в кабинета на Сергей Станишев, съобщават от министерството.

Овчаров: Анкара и Москва ще се разберат

Сметната палата за хаоса в МРРБ при Гагаузов

Бойко Борисов: 300 млн. от бюджета са дадени 2008 г. за "Белене"

Ще бъде освободен и Петър Димитров, министър на икономиката в правителството на Станишев, от поста член на Управителния съвет на ДП „РАО“.

Румен Овчаров, министър с ресор енергетика в правителствата на Жан Виденов и на Сергей Станишев, пък ще бъде освободен от длъжността член на надзорния съвет от квотата на българската държава в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

„Нямаме драма с това решение. БСП няма договорка с Бойко Борисов за наши назначения в органи на властта или фирми“.

Така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира стартиралата процедура от Министерство на енергетиката за освобождаването на Асен Гагаузов, Петър Димитров и Румен Овчаров.

„Защо точно сега го прави е ясно за нас – заради засилената ни опозиционност напоследък, а днес специално заради внесеното ни предложение за създаване на анкетна комисия за картел на горивата”, смята Нинова.