Още по темата

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева е кандидатът за президент на партията. Новината съобщи самата тя по време на брифинг с журналисти. Неин

вицепрезидент ще бъде Минчо Спасов от НДСВ.

Двойката ще бъде издигната от коалиция между двете партии и подкрепена от инициативен комитет начело с царската ексдепутатка и бивша зам.-шефка на НС проф. Камелия Касабова.

„Коалицията „Движение 21“-НДСВ ще вземе всички добри възможности на отлични дипломати, контакти, позициониране на България по най-добрия начин“, категорична е Дончева, цитирана от DarikNews.bg.

Дончева обяви, че на изборите, които ще се проведат на 6 ноември, нейни противници няма да са другите кандидати, а безпринципните неща, които се случват в държавата.

Двойката ще налага

социален минимум за всеки гражданин,

който да включва минималния доход за нормален живот и пакет от социални услуги. „Не е нормално да има порцион за кучета в приютите, за бежанците в лагера и за затворниците в затвора, а за нормалния човек на няма нещо, към което държавата да се стреми.

Това, което позволява на човека да се чувства човек, спокоен и да чувства държавата свой дом“, обясни Дончева. Президентът не може да бъде ляв или десен, категорична беше тя.

За три неща ще работи коалиционната двойка, посочи Минчо Спасов – това са реформите в правосъдната система, реформите в образователната система, както и тези в армията, защото президентът е главнокомандващ.

Татяна Дончева е народен представител в 38-о, 39-о и 40-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по правни въпроси в 39-о НС. Председател на Постоянната подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и на службите за обществен ред в 40-тото НС.

Кандидатът за вицепрезидент на Дончева - Минчо Спасов, е бил областен управител на Ямбол в периода 2001-2004 година. Народен представител от групата на НДСВ в 39-о и 40-о Народно събрание.

Междувременно стана ясно, че

изборите ще ни струват почти 50 млн. лв.

Правителството е одобрило 47,080 млн. лева за разходите по подготовката и произвеждането на изборите и референдума.

Въпросите на референдума са: „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“; „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? и „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“.

Първостепенните разпоредители с бюджет се задължават да представят в Министерството на финансите отчет за направените разходи, в срок до 16 декември 2016 г. Средствата се осигурят от централния бюджет за 2016 г.

Подробности по темата разбере във видеото: