Още по темата

Нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки. Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев призова Елена Йончева от БСП след Хасково да разследва и наследницата му Нина Ставрева.

В профила си в социалната мрежа „Фексбук“ бившият кмет разяснява роднинските връзки на Ставрева с хора от общинския съвет и я обвинява, че дава обществени поръчки на свои хора.

Хасково: ГЕРБ се отрече от кмета, но кметът от ГЕРБ не

Йончева: Суджукгейт е детска приказка, сравнен с Хасково

ГЕРБ се разграничи от кмета си в Хасково, Йончева: Причината са кумове и приятели на Делян Добрев

Изявлението на Цонко Цонев от вчера е поредното крещене по национални медии

в безпомощност и безсилие. Още от началото на 2015 г. г-н Цонев общува и с мен, и с каварненци чрез националните медии.

Той има личен проблем с мен и непрекъснато търси конфронтации и реваншизъм“, заяви за предаването „Здравей, България по NOVA кметът на Каварна Нина Ставрева.

„Той спомена много имена и направи аналогия между онова, което се случва в община Хасково с община Каварна. Категорично заявявам, че такава не може да бъде направена, защото в Каварна няма нито един държавен служител, който да е назначен на работа без конкурс.

Освен това правомощията на кмета и на Общинския съвет са ясно регламентирани в Закона за местното самоуправление и местната администрация”, каза още градоначалникът на Каварна. И обясни:

„Виктория и Ивайло Керчеви са мои роднини и се гордея с тях.

Виктория Керчева е общински съветник. Затова казвам, че има разлика между правомощията на кмета и на общинския съвет и те са ясни на всички ни“.

Какво още каза Нина Ставрева вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.