Още по темата

"Съжалявам, че станахме известни с толкова нелицеприятни неща, но няма да подам оставка, защото аз съм избран от гражданите на Хасково", това каза кметът на града Добри Беливанов в предаването "Събуди се" по NOVA.

Неговото име беше замесено в скандала, прочул се с името "Кумгейт", а премиерът Бойко Борисов заяви, че е морално Беливанов да си подаде оставката след казуса с шуробаджанащината в кметството, за която сигнализираха депутати от БСП.

В разгара на скандала народният представител от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка, след като стана ясно, че неговият кум, първата му братовчедка и зет му работят в Община Хасково.

Парламентът два пъти не пусна Делян Добрев да си ходи

Делян Добрев с оставка, ГЕРБ пита за мъжа на Нинова

"Преди да гръмне скандала, не знаех кой на кого е кум или сват в общината",

категоричен е Добри Беливанов. Той коментира, че хората от града го подкрепят и искат да остане на поста си.

Беливанов заяви, че няма да се отрече и да говори против ГЕРБ, дори съпартийците му да го изключат от редиците на партията.

Кметът отрече неговият приятел и бизнесмен Иван Стаматов да е печелил поръчки заради близките отношения помежду им.

"Всички поръчки минават по Закона за обществените поръчки и комисия решава коя фирма да извърши определена дейност". 

"Не е имало натиск върху мен нито за назначения, нито за изпълнение на обществени поръчки”, коментира още Беливанов.

По думите му, единствените служители в администрацията, назначени по предложение на Делян Добрев, са двамата зам.-кметове на Хасково.

"Тя бяха добри специалисти и затова бяха на тези постове. При назначенията не съм разпитвал кой на кого е кум, кой сват", обясни Беливанов. 

"Към мен не е имало натиск от никого, казвам го с ръка на сърцето", каза кметът и сподели, че в настоящата ситуация чувства, че няма печеливш ход, който би могъл да предприеме.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК