Още по темата

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев коментира вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“, който БСП внесе в сряда. Първоначлно вотът трябваше да бъде внесен съвместно с ДПС, но от левицата промениха това.

„Твърде много различия има между ДПС и БСП. Ние сме партии с различна политическа физиономия. Това е безспорен факт. Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление”, подчерта Цонев в „Здравей, България по NOVA.

Нинова: Борисов помоли Доган за помощ и я получи

Експерт: Доган гарантира живот на правителството на Борисов

„Това, което каза почетният ни председател Ахмед Доган и ние споделяме е, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС няма да участва в „Стани да седна”.

Това не е подкрепа за Борисов, а институционална подкрепа за България“,

каза още Цонев.

„Когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш на българските граждани същото политическо меню с други изпълнители. В последните 10 години България се нуждае от сериозни реформи във всички сфери. Констатират го всички партии, но никой не го прави. Няколко кабинета не успяха да направят тези реформи”, подчерта той.

„Когато се съберат две партии с несъвместими програми, те не правят дълбоки реформи. Програмите на ГЕРБ и националистите са несъвместими на 50%. Нашата програма с тази на БСП – също. Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците, нито за реформата в здравеопазването.

Ние сме управлявали с БСП и сме управлявали неуспешно в голямата си степен – щом не можахме да реформираме системите”,

заяви Цонев.

 „Ние сме опозиция на това управление, най-малкото защото в него участват националисти, но не само заради това. Никак не е нужно опозицията да е единна. Единни трябва да са партиите в управлението. Това, че БСП внася вот на недоверие и че ние ще го подкрепим с други мотиви, няма значение. Важното е недъзите на това управление да бъдат казвани и, ако могат, да бъдат коригирани”, коментира още Цонев.

Цонев коментира и протестите за бъдещето на национален парк „Пирин”. „Ние смятаме, че трябва в рамките на разумната екология да се даде възможност гражданите да упражняват ски спорта.

Аз не мога да разбера как в Австрия всеки курорт може да има по 300 километра писти и по 80 лифта, а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията”,

заяви той.

„ДПС ще работи за това да се ускори процесът на интеграция на страните от Западните България и да се ускори процесът на диалог с Турция. На Балканите няма място за етно-национализъм”, каза още Цонев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.