Още по темата

„ДПС участва в политическия процес, за да печели власт, да реализира програма”, коментира в „Здравей, България” по NOVA депутатът Йордан Цонев от ДПС и добави: „Няма тука свян, няма срам”.

„Ние ще се борим до последно, с всички средства, националистите да бъдат демонтирани от властта”, посочи Цонев.

Вотът на недоверие влиза в НС след бюджета, какво гласуваха депутатите

Борисов: Патриотите и ДПС да си мерят приказките

ДПС пое курс към „демонтиране” на ГЕРБ от властта

„Имаше монтаж на националистите във властта, без да има нужда те да бъдат вкарани там”, смята той.

Според Цонев, „пред Борисов имаше 4 опции – първа, да направи кабинет на малцинството с програмата, която ние му предложихме и той отказа. Втора, да направи широка коалиция с БСП. Трета, да направи коалиция с ДПС и четвърта, да направи коалиция с националистите. От четирите опции той избра най-неевропейската”.

Цонев подчерта, че към „всякакво друго правителство ДПС щеше да бъде толерантно”.

„Ще Ви цитирам покойния президент д-р Желев, Бог да го прости: „Политическите партии не участват в политическия процес за Купата на Съветската армия – участват за властта”, каза Цонев.

„Вижда се при всяка политическа партия, при всяко управление, верността на думите на г-н Доган, че обръчите от фирми ги има около всички политически партии. Това е диагноза на българския политически живот, а не на ДПС”, посочи депутатът.

„Нищо, което е характерно за другите политически партии като недостатъци, не е чуждо на ДПС, защото ние сме част от този политически живот”, отчете Цонев и поясни: „Никога не сме правили компромиси за разлика от други партии”.

Според него управляващата коалиция вече е тройна – Националистите, ГЕРБ и Воля, тъй като партията Веселин Марешки е подкрепила управляващите при две важни гласувания в парламента през миналата седмица.

„Единственото, което ни вълнува като партия е националистите да не бъдат във властта, защото политиката на сегрегация на етнически и религиозен принцип в българското общество чрез думи и действия, на Балканите води до много, много, много тежки последици”, продължи Цонев.

Той добави, че думите в арсенала на националистите пораждат настроения в обществото, които ДПС не може да контролира и сравни ставащото в България със събитията, довели до гражданската война в бивша Югославия.

„ДПС винаги гласува монолитно и единно”, подчерта Йордан Цонев по отношение на предстоящия вот на недоверие към правителството.  

Народният представител посочи още, че в ДПС нямат допълнителна информация за българите, арестувани в Турция, освен публикуваната в медиите.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.