Още по темата

Кметът на Хасково Добри Беливанов се появи публично за първи път след избухването на скандала „Хасково“. Въпреки че ГЕРБ се отрече от него, кметът заяви, че остава член на партията и че остава на поста си.

По време на националния тракийски събор – поклонение в Маджарово, Добри Беливанов заяви, че има нужда от време да се запознае с всички обвинения. „Аз откъде да знам като съм бил в отпуска.

Почивах си. Нямам ли право на отпуска?”,

попита кметът на Хасково Добри Беливанов пред камерата на NOVA.

Йончева: Суджукгейт е детска приказка, сравнен с Хасково

ГЕРБ се разграничи от кмета си в Хасково, Йончева: Причината са кумове и приятели на Делян Добрев

Преди седмица ГЕРБ свали доверието си от собствения си кмет. Чуха се и твърдения, че той бил на екскурзия в Монако с местен бизнесмен. Беливанов твърди, че е почивал на собствени разноски.

„ГЕРБ е партия, която винаги се е разграничавала от такива корупционни практики, които водят, за мен това е корупционна практика някой да те води на почивки”, заяви Георги Станков – депутат от ГЕРБ. „Беливанов не покри очакванията, които бяха декларирани през предизборната кампания 2015 г.”, заяви Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Кметът Беливанов заяви, че ще даде обяснение пред избирателите. Той е категоричен, че

въпреки сваленото доверие от ГЕРБ е решен да остане член на партията.

От БСП определиха скандала като вътрешнопартиен, въпреки че те хвърлиха обвинения за шуробаджанащина в община Хасково заради областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев.

Очаква се кметът да е официално на работа в понеделник.

В късния следобед, Беливанов разпространи официално становище, адресирано до премиера Борисов и браншовата организация на общините. В него той заявява, че

не се дистанцира от партията, а от действията на Делян Добрев и подчертава, че причина за напрежението в града са интереси, симпатии и кадруване.

Беливанов допълва, че партийните, семейните и приятелските назначения са недопустими нито в общината, нито в енергетиката. За първи път кметът говори за скъпите коли и жените, спряганите за негови любовници. Подчертава, че от изтеклите записи ясно се виждало, че това е една „добре режисирана ситуация, а жената за която се говори е негова дъщеря. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.