Още по темата

ГЕРБ веднага реагира на намерението, заявено от БСП, да внесе вот на недоверие относно корупцията. Премиерът Бойко Борисов „строи” ръководството да обяснява колко добре работи ГЕРБ за държавата и колко фалшиви новини произвежда БСП.

Това, че БСП не успяха да яхнат вълната от успеха на Радев ги кара да се чувстват непълноценни и досега,

защото имат много народни представители, имат близо 1 млн. избиратели, които гласуваха за тях през март месец, а всъщност са една високодецибелна опозиция и предполагам, че това ги дразни“, сподели финансовият министър Владислав Горанов в „Здравей, България” по NOVA.

Корнелия Нинова обяви: сваляне на ГЕРБ и предсрочни избори

Корнелия Нинова: Що за поведение е това

Нинова: Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ

„Що се отнася до вота, винаги може да се търси кусур на управлението. Това е ролята на опозицията. Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове”, категоричен е Горанов.

„Вероятно те са специалисти по темата с корупцията и затова им е интересна.

Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума за активите.

Тя е приватизирала нещо за себе си, от позицията на човек, който се снимаше с Бакърджиев (бивш министър в правителството на Иван Костов), когато той взривяваше мавзолея”, заяви той, като не пожела да каже за кое дружество точно става въпрос, но заяви, че приватизацията е станала през този период. Имало обаче доказателства за това.

Горанов не отрече това, че държавата има проблем с корупцията и има още какво да се направи в тази посока. „Сигурно обаче е едно –

България днес е по-добре от това, което е било вчера.

И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище”, каза финансовият министър. „И в момента можете да видите в българския парламент хора, обвинени за купуване на гласове, но си стоят в парламента и гласуват закона. Има брат на депутат, спонсор на БСП, който е задържан за трафик и наркотици. Явно по техните морални стандарти това не са проблеми да участваш в политиката.

Ние винаги даваме точно обратния пример. В момента, в който се появи някакво съмнение за подобен тип поведение, се стремим да се дистанцираме от него“, заяви още Горанов.

Финансовият министър беше помолен да коментира и темата „КТБ”. На въпрос кои политици са взимали пари от банката, Горанов заяви, че няма как да знае подобна информация. Има само данни за това кои политици са влизали в КТБ и са посещавали Цветан Василев.

Относно бюджета за 2018 г. финансовият министър заяви, че икономиката дава възможност той да реши много от натрупаните проблеми.

Целия разговор вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.