Още по темата

Двама депутати повече от БСП в Европарламента е целта на ГЕРБ на предстоящите на 25 май избори, обяви пред журналисти председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов след като представи официално 17-членната листа на партията за евровота.

Той я определи като обединяваща многообразието у нас, защото в нея са включени кандидати от смесени региони, български мюсюлмани, българомохамедани. Листата ще бъде регистрирана още днес в ЦИК.

Цветанов призова за активно участие на изборите на 25 май. Според него, ако избирателната активност е над 60%, Делян Пеевски би останал извън Европарламента, тъй като ДПС ще може да "вкара" само един представител.

Водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че отборът им е чудесен - съчетание между дързост и мъдрост, мъжко упорство и женска интуиция. Само ако имаме отбор, може да постигнем максимално влияние при работата на евродепутатите, убеден е той.

На второ място след него в листата е досегашният евродепутат Андрей Ковачев, следван от колегите си Мария Габриел и Владимир Уручев. На пето място е Ева Паунова, координатор на делегацията на ЕНП-ГЕРБ в ЕП. На шеста позиция е депутатът от 42-то Народно събрание Емил Радев. Седмата позиция е за младежката квота на ГЕРБ - Андрей Новаков, който е зам.-председател на Студентската организация на ЕНП.

На осмо място е уволненият директор на училището в община Гърмен Асим Адемов. Девети е Стефан Шилев, който е доктор от университета в Кордоба, Испания. Следва отново представител на МГЕРБ - Ангел Филипов, единайста е Августина Цветкова, зам.-министър на отбраната в кабинета "Борисов", на 12-то място е Георг Георгиев, също от МГЕРБ. Тринайстата позиция се заема от Пламен Русев, депутат в 41-то Народно събрание. 14-и е Анести Тимчев, петнайста е Селиме Кърджалиева, директор на училище в с. Венец, след нея е Мария Агиева и на последно място е Пламен Борисов, зам.-председател на Общинския съвет в Перник.