Още по темата

Българските депутати гласуваха в сряда изненадващо да почиват цял месец заради президентските избори, а не както се очакваше само две седмици. Следващият им работен ден е чак на 9 ноември.

Днес народни представители от ГЕРБ, БСП, „Патриотичен фронт“ и Реформаторски блок коментираха неочакваната ваканция в студиото на „Здравей, България“ по NOVA.

„Няма да се почива цял месец, комисиите ще работят.

Няма да има пленарни заседания и възможност колегите от БСП да правят циркове.

На практика в комисиите се коват законите, реалната работа е там.

В залата те се гласуват и се дават по телевизията, за да може депутатите да правят циркове. Предизборната кампания се използва в залата”, заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ в защита на почивката.

Според Желю Бойчев от БСП обаче това е опит за цензура от страна на управляващата партия. „Това е удар срещу парламентарната република и

опит да се запуши устата на опозицията.

Парламентът е едно от местата, където управляващите нямат контрол над това какво ще бъде казано. Това действие издава страх от това някой да не зададе неудобни въпроси за водената политика от ГЕРБ”, коментира той.

Искрен Веселинов от „Патриотичния фронт“ също защити решението на парламента с думите: „Това не е ваканция. Всеки един час ще бъде отработен в даден момент, когато страстите няма да бъдат толкова горещи и наистина се работят закони, а не се правят евтини пиеси”.

Атанас Атанасов от Реформаторския блок пък откровено според, че изпитва срам от взетото вчера решение. „Срам ме е от цялата тази история и си давам сметка колко основателни са упреците на хората.

Бойко Борисов ще се окаже прав, когато казваше, че в парламента са едни безделници.

Подразни ме поведението на ГЕРБ, които заявиха, че са взели решението спонтанно. От друга страна, поведението на опозицията беше лицемерно. ГЕРБ са прави, че БСП играят циркове”, каза Атанасов.

Целия спор между депутатите гледайте във видеото горе.