Още по темата

Партията на Георги Първанов оттегли подкрепата си за кандидата на БСП - ген. Румен Радев.

Това се случи ден след като председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията няма да участва в коалиция с АБВ на президентските избори през октомври.

"БСП подари тези избори на ГЕРБ. Ще проведем консултации през следващите дни и ще обявим как ще участваме на изборите", каза председателят на АБВ Георги Първанов.

Според него взетото във вторник решение за оттеглянето на БСП от обща коалиция е лично на председателя на партията Корнелия Нинова.

Винаги съм имал коректни отношения с ген. Радев. В последните дни усетих, че във въздуха витае някаква промяна. Звъннах му и го питах какво става, а той отговори, че всичко е наред и се договорихме да проведем среща в тристранен формат - БСП, АБВ и хората от екипа на генерала.

Когато разбрах като гръм информацията от пресконференцията първата ми работа бе да звънна на ген. Радев и да попитам какво се е променило. Досега отговор нямам.

Това каза Георги Първанов на днешния брифинг по повод прекъсването на преговорите от страна на БСП.

Двама от реформаторите се отказват от битката за президент

Ще има ли сблъсък на генерали в битката за президент?

Ген. Радев чака президента, за да говори

"С решението си ръководството на БСП загуби изборите. Те ще носят отговорност за това решение. Такова поведение не е достойно", коментира заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

„Темата „АБВ“ за нас е затворена“,

коментира пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова на излизане от централата на партията. „Пожелавам на техния кандидат успех, ще се срещнем с тях в деня на изборите“, заяви Нинова.

Вчера от БСП обявиха, че прекратяват преговорите за обща коалиция с АБВ за президентските избори и ще работят за издигането на ген. Румен Радев за президент от инициативен комитет.

„Имаме нашия кандидат, във вторник свикваме Националния съвет на БСП, одобряваме формулата за участие“, каза Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че току що са имали заседание на Националния предизборен щаб. „Де факто вече сме в кампания“, добави Нинова.