Още по темата

Кандидатът за президент, издигнат от БСП ген. Румен Радев коментира прогнозите на социологическа агенция, която тази седмица го сложи на трето място по доверие сред левите кандидати за президент с 25%.

Радев недоумява как така печели кандидатът на ГЕРБ, за когото не се знае кой е. Управляващата партия обеща да обяви своят кандидат за поста на Дондуков 2 в неделя. „Много се чете научна фантастика. Видяхте ли какви прогнози се дават за несъществуващия кандидат на ГЕРБ?

Това е абсурдно и смешно. Някой, който не съществува, да печели.

Не вярвам на социологически агенции”, заяви в предаването „Събуди се” по NOVA Радев.

Той допълни, че хората виждат в него нетипичния политик, човек с друга ценностна система, тъй като не се е вкоренил в статуквото. „Вярват в мен”, заяви Радев и добави, че се е клел да служа на България още в началото на професионалната си кариера. „А президентът се кълне, когато бъде избран на поста”, подчерта той.

Според него хората искат да се доверят на някого, който не ги е лъгал.

„Идват много хора, които ми казват, че никога не са подкрепяли БСП, но ще гласуват за мен”,

заяви генералът.

Цветанов потвърди: 4 имена за кандидати за президент на ГЕРБ

Калфин и Каракачанов - най-харесвани за президент

Бюлетината за изборите - над метър

Кои се регистрираха в ЦИК за изборите на 6.11

 

Той не се нае да прогнозира какъв процент ще спечели на изборите. „Целта е втори тур на изборите. С какви проценти, ще кажат социолозите”.

„Който и да назначи Борисов, той ще бъде негов аватар, ще изпълнява точно неговите нареждания”, коментира Радев. По думите му ГЕРБ е една добре смазана машина за избори.

„Ще бъда президент на всички, и ще се боря за обединението на нацията ни", обеща още ген. Радев.

Относно кандидатурата на Пламен Орешарски той заяви, че всеки има право да се кандидатира и му пожела успех. „Не изключвам нищо – задкулисни игри и т.н. Не мога да отговарям за неговите мотиви“, отсече кандидатът за президент на БСП.

Ген. Радев заяви още, че е

крайно време да имаме първа дама.

„Няма значение къде живея, а как гледам на живота“, допълни той.

Целия разговор с генерал Радев гледайте във видеото горе.