Още по темата

Проектите за модернизация на сухопътните войски и този за авиацията ще бъдат внесени за разглеждане в Министерския съвет до края на март, коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

Каракачанов: Не приемам критиките на президента

Противник на доброволната казарма: Откъде ще дойдат средствата?

Каракачанов се сблъска с абсурда в армията

"Модернизацията на армията не е прекратена. Към двата проекта, които заварихме - за флота и авиацията, беше прибавен и проектът за модернизация на сухопътните войски", коментира още той.

Каракачанов обясни, че е бил изненадан от думите на президента Радев за състоянието на отбраната.  „И той много добре знае моята теза, моята визия и намерения. Така че не съм съгласен, че някой е забавил проектите за модернизация”, каза Каракачанов.

Източник: Георги Димитров – Бруно/Vesti.bg

По проекта за бронираните машини е нужно одобрението на Министерския съвет, а след това и парламентът, който да гласува необходимите средства, каза Каракачанов и допълни, че над изпълнителната власт стои българският парламент. „Когато той вземе решение, ние сме длъжни да го изпълним, без значение дали ни харесва или не”.

„За пръв път от над 10 години бяха увеличени заплатите в армията. Ремонтните заводи на МО излизат на печалба. ВМА е без загуби. Къде е проблемът? Нещата не могат да се случат за 2-3 месеца, 27 години нещата са били конюнктурни“, коментира Каракачанов.

"Става въпрос за над 3.5 млрд. лева. Нямам правото да ги хвърля набързо и да отбия номера, да отчетем в следващия доклад, че сме похарчили едни пари за модернизация. Защото досега са похарчени стотици милиони евро за бойна техника, която стои на земята и ние не я ползваме", каза министърът. Според Каракачанов трябва да се търси най-доброто съотношение между цена и качество.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.