Още по темата

Димитър Главчев сяда на мястото на Цецка Цачева като председател на Народното събрание докато трае кандидат-президентската капания:

„Тази сутрин на Председателски съвет информирах, че с моя заповед от 3 октомври т.г., непосредствено след внасяне на моята кандидатура за президент и тази на г-н Пламен Манушев за кандидат за вицепрезидент съм управомощила Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на НС, да изпълнява правата и задълженията ми за времето от регистриране на кандидатурата ми до обявяване на резултатите от изборите“, заяви още Цачева.

Тя добави, че ще дари заплатата, която ще получи този месец на черказките баби.

Цачева допълни, че „ако има важни гласувания, ще участваме в тях“.

Цецка Цачева от ГЕРБ беше избрана за председател на 43-тото Народно събрание с 219 гласа "за", 12 гласа "против" и 1 въздържал се.

ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ПФ, ББЦ и АБВ подкрепиха кандидатурата й. Парламентарната група на "Атака" и един от депутатите на Патриотичния фронт гласуваха против.

Цецка Цачева бе председател на 41-ото Народно събрание.

"От опит знам, че да си пръв сред равни не е лека задача. Първият сред равни трябва да сближава позиции, колкото и да е трудно това", заяви Цачева веднага след избора си.

А кой е заместникът й:

Димитър Главчев е депутат от партия ГЕРБ в 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание.

Заместник-председател на 43-то Народно събрание. Избран за депутат от 23-и избирателен район - София 1.

Главчев е роден на 15 август 1963 г. в гр.София. Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников“ в София. През 1987 г. получава диплома от  УНСС със специалност "икономист-счетоводител".

Магистър по международни икономически отношения пак там.