Още по темата

Депутатът от БСП Светла Бъчварова заяви, че Министерство на образованието и науката (МОН) трябва да бъде поставено на стрес тест като банките, предаде агенция БГНЕС.

Изказването е във връзка със скандалната обществена поръчка за рекламни материали, като запалки, на стойност над 2 млн. лв., която беше обявена от ведомството. Светла Бъчварова заяви, че

„БСП лява България“ ще поиска в парламента оставката на министър Меглена Кунева.

След като поръчката стана обществено достояние вицепремиерът Кунева, която е в отпуск, обяви, че отменя поръчката и се оправда, че „процедурата е пусната в нейно отсъствие“.

Тя също така заявява, че ще „поиска от вицепремиера Томислав Дончев и колегите си министри, при които има оперативни програми, да предоставят на МОН информация за добри практики в техните процедури и за размера на средствата, предвидени за рекламни материали и сувенири“.

От своя страна

вицепремиерът Дончев е категоричен, че да се рекламира образованието със запалки не е най-добрият начин.

„Бих препоръчал на министъра на образованието Меглена Кунева да следи за спазването на закона и да бъде особено внимателна със средствата за рекламата на европейските програми, защото обществото е особено чувствително“, каза още той.

Томислав Дончев подчерта, че не е добре министър да бъде и ръководител на Управляващ орган.