Още по темата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че за ГЕРБ е най-добре предсрочните избори да са през 2015 г., защото тогава партията практически няма да има противници. По думите му обаче това ще е пагубно за държавата.

В интервю за Агенция "Фокус"  Борисов заяви по повод правителството, подкрепено от БСП и ДПС: „Не случайно ние направихме правителство на малцинство и управлявахме 4 години, просто нямаше кой друг и с кого. В случая се разминава интересът на партията с интереса на държавата. Аз истински се надявам да проявят държавнически усет и да направят предсрочни избори май 2014 г., за да се успокои държавата. Избори две в едно, за да не се харчат още 30-40 млн. лв.”.

На въпрос дали вижда партньори в дясното политическо пространство, той отговоря, че е отворен за разговори с всички партии в център-дясно, които имат желание. Бившият премиер подчерта, че ГЕРБ са избрали своя курс и го следват неотклонно, така че оставя на другите партии и коалиции да взимат своите решения. Ако съвпадали с тези на ГЕРБ, били желани партньори, ако не - всеки по своя път.

2013-а е празна година.

казва Борисов. „Празна година. Ние спечелихме изборите, останахме в опозиция. Тези, които загубиха изборите – управляват. Никой не е доволен от положението, в което се намираме, защото да си загубил избори, а пък да се правиш на управляващ, трябва да имаш изкривен морал. В същото време, да си спечелил изборите и да си стоиш в опозиция, пък е много неестествено за избирателите, които са гласували най-много за тази партия. От февруари до декември не са спрели протестите. Това са хиляди, хиляди на ден. Ако се превърнат в работни часове, всичко това би дало много продукт”, коментира Борисов.

„Само работата може да спаси България.

А когато толкова хора са по площадите, толкова много човекочаса работа се губи.

Бидейки по площадите, те затрудняват движението на други, които отиват на работа, предизвикват закъснения, сътресения, обходни маршрути, повече нерви и разход на горива, ако щете - това не е добре за една държава. Ние сме малко хора, които работят. И затова аз подадох оставка през февруари. България трябва да се развива в спокойна среда и за хората, и за бизнеса, и да се работи, и продуктът да може да стига и за пенсии, и за заплати и за всичко останало. Цяла година, затова казвам празна година, цяла година премина под това ще има ли оставка правителството, няма ли да има”, посочи лидерът на ГЕРБ.

„За съжаление, няма такова събитие през годината, което да е донесло добро. Нито нашата оставка донесе нещо по-добро, нито новото правителство донесе нещо добро. Нито в края на краищата и протестите донесоха резултат някакъв - да падне това правителство. Държавата премина тази година на един празен ход”, посочи Борисов.