Още по темата

Ситуацията в България е много подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дни в България всеки ден се протестира. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, в речта си пред делегатите на конгреса на Европейската Народна партия в Дъблин, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

В началото на словото си Борисов поздрави председателя на ЕНП Жозеф Дол, както и приятелите на ЕНП от Украйна Юлия Тимошенко и Виталий Кличко, които са гости на форума.

"От тази трибуна искам да благодаря на ранобудните студенти, както и на всички граждани и граждански организации, които не искат бившите комунисти

и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да води това непрозрачно управление с националистическата партия "Атака", подчерта Борисов. Председателят на ГЕРБ припомни, че когато почина председателят на Европейската Народна партия, многоуважаваният Вилфрид Мартенс, тази партия отказа да стане в негова памет и напусна парламента. "С тази партия управлява лидерът на ПЕС Станишев", посочи Борисов.

"Що се касае до нашето управление, ние получихме най-добрата оценка, която беше дадена от българския народ. За пръв път в историята на България, една и съща политическа партия спечели два поредни парламентарни избора", заяви още председателят на ПП ГЕРБ.

По думите на Борисов, благодарение на всички европейски граждани и европейската солидарност София има едно от най-добрите метра, магистрали, Дунав мост 2, множество пречиствателни станции и над 40 пъти по-добро усвояване на европейски средства.

"Убеден съм, че вашата подкрепа ще продължи. По време на управлението на ГЕРБ имаше фискална дисциплина и прозрачност в управлението", допълни Борисов.

"За нас е важно да спечелим тези избори. Досега десет пъти съм побеждавал лидера на ПЕС Сергей Дмитриевич Станишев и се надявам и на тези избори да го победим", заяви на конгреса на ЕНП в Дъблин председателят на ГЕРБ.