Още по темата

Ще се кандидатирам за следващите президентски избори заради играта, каза премиерът Бойко Борисов и обясни, че забавянето на обявяването на кандидата си за президент не е от неуважение към избирателите.

"Айде, бе, как не уважаваме избиратели си, ГЕРБ съществува благодарение на избирателите си.

От 2 октомври, аз им обещавам, че ще им втръсне от кандидата на ГЕРБ", заяви премиерът в интервю за Би Ти Ви. "На 2 октомври, като обявим нашия кандидат, тогава ще пуснем и всички календари, картички", продължи той.

Борисов заяви още, че на тези избори няма да се кандидатира, но на следващите президентски, ще се кандидатирам заради играта, а и тогава ще е добил достатъчно стаж за „Дондуков” 2.

Запитан да коментира четирите дами, сочени засега като евентуални кандидати на ГЕРБ за президентския пост – Кристалина Георгиева, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова и Румяна Бъчварова, Борисов каза: „Хубавици”.

Спрягат Румяна Бъчварова за президент

Костов: Кандидатът на ГЕРБ ще спечели изборите

Ще има ли сблъсък на генерали в битката за президент?

"И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата". Това каза премиерът Бойко Борисов за горещата тема за южната ни съседка и продължи: 

"Ние като държава сме длъжни да имаме добри отношения с нашите съседи, не става въпрос за посредничество". 

Той коментира, че само идиот може да направи коментарите за „пощенски гълъб” или „куриер”, каквито се чуха по повод неговите срещи в Турция с президента Ердоган и в Германия с канцлера Меркел. Той категорично отрече да е говорител на турския президент.

"Вече най ме дразни изречението „България не е сама”, „вие не сте сами”.

Казах и на Меркел, и на австрийския канцлер - трябват ни техника, трябват ни хора, конкретни решения, посочи още премиерът по повод проведените срещи с европейските партньори и конкретно с договореното с Доналд Туск".

Над 108 милиона евро са влезли в България по границата, искам в пъти да се увеличат под формата на техника, термовизия, физическа сила, заяви още премиерът и напомни, че трябва засилена охрана и на гръцката граница.

Нинова: Борисов стана говорител на Ердоган

Борисов: Европа и Турция ще дадат стабилност

Борисов - централна тема в турските медии

Пожелавам на всички мои опоненти да могат да ги привикват и да ги цитират всички световни медии, коментира още Борисов.

За българското председателство на Съвета на ЕС министър-председателят коментира: 

"Щаба ще го оглавя аз, но и Кунева ще се занимава с председателството, както се казва – да не се излагаме пред чужденците".