Още по темата

Не може да имаш министър-пощальон, коментира пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод провалената вчера среща на министъра на икономиката Драгомир Стойнев с еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер и писмото, с което Стойнев упълномощи еврокомисаря да води преговори за "Южен поток", предаде Агенция “Фокус”.

"Не може, с цялото си уважение към институциите, да имаш премиер, който ходи да прави заварки на нещо, което го няма, за проекта „Южен поток”. Не може вчера да дойде български министър, дори да се нарича Стойнев, и да слезе секретарката, да вземе пълномощното на еврокомисаря Йотингер, с което, на практика, се отказваме от суверенитет и предоставяме на Европейската комисия да преговаря вместо България за „Южен поток”. Даже не са се срещнали с него. Да имаш министър – пощальон...", каза Борисов.

На въпрос за това, че са казали, че са се разминали, Борисов коментира: "Европейската комисия четири години нито веднъж не се е разминала в графика с мен или с моите министри".

"Те не само в графика имат разминаване. Те имат разминаване и в политиките. Това е просто голяма излагация – да ти отнемат правото да преговаряш като суверен, все едно да си назначиш служебен адвокат, защото не можеш, не разбираш, не знаеш, подвластен си, зависим си.

И в същото време правителството взема решение да превежда стотици милиони към „Южен поток”. Абсолютно се повтаря сценарият „Белене”. Стотици милиони ще потекат в различни посоки, които България след това няма да може да събере", посочи Бойко Борисов.