Още по темата

„Аз не си спомням навремето, нито БСП, нито Първанов, нито Орешарски да са питали най-голямата партия, когато изпращат кандидатура”, така премиерът Бойко Борисов коментира смяната на кандидата на България за поста Генерален секретар на ООН Ирина Бокова, с Кристалина Георгиева.

„Просто не ги разбирам. Някой да е дошъл на мен или на ГЕРБ да ми иска мнението? Не. Така че пожелавам им успех на вота” на недоверие.

Днес премиерът беше в Луковит за откриването на новосаниран блок и на нова регионална система за управление на отпадъците на стойност 22,3 млн. лв.

Борисов посочи, че Бокова е в правото си да остане в надпреварата за поста в ООН. В сряда тя обяви, че не вижда причина да се оттегля.

Той припомни, че президентската номинация на управляващата партия ще бъде обявена в неделя на пресконференция в НДК. И се скара на журналистите за това, че не показват достатъчно интерес към санирания блок.

„Искам да благодаря на всички хора, които живеят в блока, защото никой не ги е питал от коя партия са и това е една абсолютна социална политика, която водим – 100% безплатно. Как си представяте сега тези, които са ви лъгали – „Излизайте от блока, ще го продам”... Лъжите им звучаха абсурдно, но мнозина им повярваха. За последен път”, каза премиерът. Той допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата. „Тези пари са събрани от контрабандистите и от това, което се крадеше”, обясни Борисов.

По думите му, в момента се работи по 900 жилищни сгради, още 4500 чакат включване в програмата. „Средно на година сме заделили по 1 млрд. лв. Докато ние управляваме, тези пари ще ги осигуряваме… Нито някой ще ви взима жилищата, нито ще ви вдигат данъците. Правим го не за да тормозим хората, а градовете да изглеждат по друг начин”, категоричен беше Борисов.