237

„Ако докопам някого от вас (заради корупция - бел.ред.), милост няма. Пощада за никой няма да има. Искам да го знаете... Подготвил съм доста изненади. Искам да ви предупредя много внимавайте. Българинът е такъв, само малко съмнение да се появи и сме приключили. Колко партии си заминаха“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на Националната работна среща на ГЕРБ с представители на местната власт, която се провежда в зала 1 на НДК. На нея присъстват депутати, кметове, общински съветници , координатори и евродепутати от партията. Те го посрещнаха с бурни аплодисменти. 

"ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ. Правете това, което пише по книга и по закон", обърна се към стотиците той и допълни: 

Най-силното ни място е в чистотата на ГЕРБ.

Източник: БГНЕС

„Затова съм ви събрал, защото всеки от вас носи партийна отговорност. Всяка организация трябва да бъде кристалночиста в борбата с корупцията. Вие прекрасно си знаете по места, какво обществото не би приело“, каза премиерът пред стотиците в залата. 

Борисов каза и че той 

самият не се залъгвал, че в редиците на партията му няма корумпирани,

но това трябвало да се обявява открито пред обществото и даде за пример ДАИ и Агенцията по бежанците. Във видеото горе вижте и позицията на Борисов, изразена малко след началото на арестите в агенция "Автомобилна администрация", начело с шефа на звеното, който бе член на ГЕРБ-Плевен. 

"Никога не съм мислил, че толкова мотивирана партия като БСП може да се докара до 10-12 процента - докара ги корупцията", каза Борисов и продължи: "Много платени хора ще се опитват да ни изкарват какви ли не, ще ни заливат с компромати"

Източник: БГНЕС

Към евродепутатите той се обърна с критика: 

"Брюкселските ви задачи са хубаво нещо, но не може Корнелия Нинова да се разхожда с документ, в който се казва, че в България се крадат 30 милиарда, и да се обаждам на депутатите да ги питам какъв е този документ - те не знаят. Няма реакция, един ден поработете за България, за партията, която ви е избрала".

На работата на министрите си днес премиерът не се спря, защото имало комуникация между тях всеки ден. 

За президентските избори Борисов изрази напълно ново виждане -

"В голяма дилема съм как да постъпим като партия - издигаме президент, плащаме му кампанията и на другия ден той трябва да се разграничи от партията, която го издига, не виждам логика". 

Преди време той заяви, че няма да се кандидатира за президент, като преди седмица и заместникът му Цветан Цветанов заяви, че ни той, нито премиерът, ще влязат в битка за "Дондуков" 1. От ГЕРБ заяви, че ще представят кандидатурата си през юни: 

Политическа партия ГЕРБ подкрепя правителството на Бойко Борисов и ще продължи да го прави, 

заяви по-рано и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, допълвайки: Колкото по-сплотени и единни сме, толкова по-успешни ще сме през следващите години. 

"Знаем, че управлението на Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ са без алтернатива. В тази тежка обстановка само България е остров на стабилност в региона, в който живеем.

Г-н Борисов, вие сте доказан лидери и можете да ни водите в правилната посока, заяви Цветанов.

Доверието е най-големият капитал на ГЕРБ. То ни дава най-голямата сила, но в същото време лесно се губи. Това заяви и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която откри форума.

Тя защити увеличаването на цената на билета за градския транспорт в София.

„Само преди няколко дни Столична община взе тежко е непопулярно решение да увеличи цената на билета в София. Ясно си даваме сметка, че единственият начин да покажем, че решението е било правилно като пуснем нови автобуси и изградим нови 12 км от метрото“, каза Фандъкова.

Преди началото на форума Фандъкова и Борисов откриха най-новия парк в столицата - "Възраждане" в ж.к. "Зона Б-5".

"Преди 10 години, когато коментирахме с кмета на София Йорданка Фандъкова как трябва да изглежда столицата, си я представяхме с повече паркове, детски площадки, спортни съоръжения и т.н. Днес, въпреки огромната съпротива, открихме парк "Възраждане" в ж.к. "Зона Б-5" и мисля, че това е голяма придобивка за целия квартал. Преди години твърдо бяхме решили да не допуснем мястото да бъде откраднато. Сега съм щастлив, че виждам как деца с майки и бащи си играят тук", пише премиерът в профила си във Фйебсук. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@